мар 032014
 
Tweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook

идеи за градината

интересни идеи за градината

Време е да се подготвим за настъпващата пролет и да помислим за добрия вид на двора и зелените площи на къщата. Затова ще ви покажем няколко идеи за градината.

Един алпинеум винаги подобрява външния вид на градината, затова дори да е на равно място, може да се импровизира и да се създаде малък кът, който да бъде като акцент в зелената площ. Трябват ви няколко по- големи камъка, каменни плочи и речни камъни. Подредете ги според мястото и желанието си и започнете да импровизирате с външния вид. За да има ефект от алпинеума, той е желателно да гледа на юг и да засеете сухолюбиви растения, които могат да виреят на подобно място. С помощта на една керамична делва може да подчертаете алпинеума си. Ако искате да създадете подобна композиция на течаща вода, ще ви трябват речни камъни, цветна мозайка и различни суколенти. Може да използвате въображението си и да създадете различни композиции, докато постигнете желания резултат.

полезни идеи за градината

Още идеи за градината!

Всички знаем колко по- полезни и вкусни са домашно произведените зеленчуци и плодове. Ако използвате стари дървени сандъчета от вино или други подобни плътни щайги или големи дървени кутии, може да си създадете прекрасна зеленчукова градина с много красив външен вид. Поставете в дървените сандъчета чиста почва примесена с екологичен тор и ще се наслаждавате на прекрасния вкус на произведените от вас зеленчуци. Ако имате възможност, използвайте капково напояване за по- добри резултати. По този начин може да си отглеждате и билки и свежи подправки за кухнята.

идеи за градината от плетени пръчки

Полезни идеи за градината!

А тази плетена кошница с живи цветя може всеки, който желае да си изплете в неговата градина! Изработката не е никак трудна и се използват само екологични дървени пръчки. Първо трябва да решите какъв ще бъде диаметъра на плетената кошница и да забиете в земята дървени колчета през около 20 – 25 см. След това изплитате страничните стени от ракита, повет или други тънки и жилави пръчки като от леска например. Най- добри резултати се получават с пръчки от ракита. Това е вид върба, която може да намерите в близост до река. Запълвате пространството с почва и тор и засаждате подходящи цветя, които да не закриват красивата дървена конструкция!

Различни идеи за градината.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>