февр. 232015
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!

грис халва

грис халва

Обичате ли грис халва?

Ако и вие като нас харесвате това сладко изкушение грис халва, опитайте тази рецепта с карамел. Необходими продукти за приготвяне на грис халва: една и половина чаена чаша захар, 1 чаена чаша пшеничен грис, 4 чаени чаши вода, 2 прахчета ванилия и 125 мл. олио (може да сложите краве масло или да смесите двете мазнини по равни части). Чашата с която меря е с вместимост от 250 мл. Начин на приготвяне:започнете от захарният сироп. Половин чаена чаша захар сложете в тенджерка като към нея добавете 1-2 супени лъжици вода. Сложете на котлона и направете светъл карамел.

Внимавайте да не прегорите захарта (дори свалена от котлона захарта продължава да се карамелизира, за това аз веднага щом отместя образувалият се карамел слагам в тенджерата и останалата захар. С това прекратявам карамелизирането). След което внимателно добавете четирите чаши вода и върнете на котлона да се стопи карамела и захарта. Оставете да заври и всичко да се разтвори добре. Отмествате от огъня и добавяте 2 ванилии. В друга тенджера слагате мазнината да се загрее и изсипвате пшениченият грис.

При непрекъснато бъркане пържите гриса, докато промени леко цвета си в много бледо кремаво. Отмествате от котлона и наливате горещия сироп вътре. Внимавайте да не се изгорите. Разбърквате добре и връщате на… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)