юли 012015
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
сироп от червен касис

сироп от червен касис

Конфитюр и сироп от червен касис.

Невероятно вкусни са тези плодове и затова направих конфитюр и сироп от червен касис. Тази година нашите храстчета родиха повече и затова успях да направя и двете, макар и по малко. За направата на конфитюр използвах: 1 кг. плодове от червен касис, 200 мл. вода, 600 гр. захар и 5 гр. лимонена киселина.

Плодовете се измиват и оронват внимателно от клонките. Слагат се в подходяща тенджера и се заливат с водата. Слагате захарта и поставяте тенджерата на котлона. Като начало включете на среден огън докато захарта се стопи, после увеличете температурата и често разбърквайте. Касиса е с високо съдържание на пектин и вкусният конфитюр се сгъстява бързо, така че внимавайте да не го преварите.

Сипвайте по малко в чиста и суха чинийка и прекарайте през сипания конфитюр лъжицата и ако остава следа след нея, добавете лимонената киселина. Оставете да поври 1-2 минути и насипвайте в сухи затоплени бурканчета. Затваряте веднага и обръщате с капачката надолу. Оставяте вашия конфитюр така докато … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)