окт. 042014
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
пай

пай Рошльо

Рецепта за най- лесния пай Рошльо

Този невероятно вкусен и супер лесен пай, дойде при нас от норвежката кухня. Чудех се какво да направя с 300 грама култивирани боровинки, които от известно време се подмятаха в хладилника ни. И тогава на помощ се притече дъщеря ни с идея от норвежката кухня. Обясни ми как норвежците правят този лесен и толкова вкусен пай, който може по принцип да се приготви от всякакви плодове.

пай

боровинки за пай

Аз разполагах за моя пай, с боровинки, но става да се приготви със сини сливи, праскови, ябълки, круши, малини, къпини и с какъвто друг плод се сетите. Вкусния пай може да се приготви в голяма форма или индивидуално в купички за суфле. Нашият пай приготвих в огнеупорна форма с големина на елипсата 25/15.

Необходими продукти за този лесен пай:

300-350 гр. боровинки или друг плод, 30-50 гр. захар в зависимост от сладостта на плода, който ползвате.
Продукти за топинга, с който ще покриете плода: 100 гр. брашно, 75 гр. студено краве масло (не го правете с маргарин, ще развалите вкуса и качеството на топинга), 50 гр. фини овесени ядки, 100 гр. захар „ Мускавадо” и 50 гр. ядки (орехи, бадеми или лешници) нарязани на едро, но може и без тях.
Начин на приготвяне на вкусния и ароматен десерт: на дъното на съда слагате плода и поръсвате със захар, ако прецените, че плода се нуждае, в случай, че правите в купички за суфле, разпределяте равномерно плодове във всяка.

65646362
Смесвате в купа брашното, овесените ядки, захарта, и евентуално и другите ядки, ако разполагате с тях (ако обичате канела може да добавите ½ чаена лъжичка, на ябълките би подхождала) студеното краве масло накълцвате на… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)