юни 092015
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
пържен боб

пържен боб

Лесна рецепта за приготвяне на изключително вкусен пържен боб!

Няма български дом, в който да не се приготвя пържен боб. Това ястие е станало неразделно от нашата кухня. Ако попаднете и на български боб, истински ще се насладите на това ястие. От години виждам само вносен пакетиран боб по магазините, за това ние отглеждаме в малката си зеленчукова градина.
По селата още се отглежда и ако пътувате през някое село спрете и попитайте някой човек за домашен боб. Винаги се намира някой да продава.

Купете си и си пригответе този вкусен пържен боб. За приготвянето му ще са ви необходими следните продукти: 300 гр. зрял боб, 2 средно големи глави лук, сол, джоджен, олио, чушка, 1 супена лъжица червен пипер, 2-3 супени лъжици брашно и 1 пресен домат (може и от консерва).

Приготвяне на пържен боб:

Добре е да накиснете за 12 часа почистеният и измит зрял боб във вода, но ако нямате време, може да прибегнете към следната хитрина: слагате боба в тенджерата, в която ще го готвите и го заливате със студена вода колкото да го покрие. Слагате на котлона да заври водата, след което изливате врящата вода и наливате отново студена, колкото да покриете отново боба. Правите това 3-4 пъти, след което … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

  6 коментара to “Пържен боб – домашен…”

  1. В различните краища на страната му се казва различно. В моя край на това му се казва пържен боб заради запръжката, нищо странно и подвеждащо не виждам.

  2. За всички недоумяващи 🙂
    Просто напишете в Google пържен боб 🙂
    И … сега се сещам за бисквити Катеричка … 🙂

  3. Само не разбрах,защо е пържен боб.Това си е чиста боб чорба.

  4. Защо се нарича пържен ? Заради запръжката ли ?

  5. Бобът не е пържен,а към него е добавена запръжка с олио,брашно и червен пипер.Подвеждащо заглавие на рацептата.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)