февр. 012015
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
скумрия на фурна

скумрия на фурна

Вижте тази рецепта с подробни указания за приготвяне на скумрия на фурна с домати.

Тази вкусна скумрия на фурна с домати и лук не правя често, но днес беше денят за риба и реших, че е време да приготвя. Напоследък купуваме ципура и скумрията остана на заден план. Когато правя скумрия на фурна с домати, избирам малки или средни скумрии, защото предпочитам в порцията да има цяла риба, но ако няма желаната от мен големина, нарязвам рибата на шайби. Изглежда по-добре при сервиране.

За да приготвите скумрия на фурна, са ви необходими следните продукти:

Скумрия, домати пресни или от консерва около килограм, може и повече, 2-3 средно големи глави лук, 2-3 дафинови листа, черен пипер на зърна, олио, сол и 1 глава чесън.
В случай, че рибата е замразена, оставете за няколко часа на стайна температура да се отпусне. Изчистете я добре, ако не е честена предварително и отстранете непременно черната ципа в корема на скумрията, тъй като тя предава горчив вкус след топлинна обработка.

Осолете рибата отвътре и отвън и оставете поне за 10 минути да се овкуси. През това време почистете лука и го нарежете на полумесци.

Намазнете леко тавата, в която ще приготвяте вашата скумрия на фурна.

Разпределете лука и скилидки небелен чесън. Доматите, ако са пресни нарежете на кубчета, бих препоръчала да ги… (ПРОДЪЛЖАВА  на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)