юли 202015
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
царевица

Варена царевица

Приготвяне на вкусна царевица по различни начини.

Лято е, а лято без царевица не може. Толкова много обичаме, затова я приготвям по всевъзможни начини. Царевицата трябва да е млечна, за да я приготвите по следните начини:

1. Варена – обелвате царевицата и отстранявате косата и. Ако са дълги за съда, в който ще ги варите, може да я срежете на 2-3 парчета. Слагате в тенджера, наливате вода да се покрие и добавяте 1 равна супена лъжица сол. Царевицата поема колкото и е нужно и няма да стане пресолена. Слагате на котлона и варите около 10-15 минути.

2. Печена на скара– обелете царевицата и увийте всяка една в алуминиево фолио. сложете на добре загряна скара и печете около 15-20 минути като периодично завъртате, за да се изпече равномерно отвсякъде. При поднасяне посолете и сложете малко краве масло.

Печена царевица

3. Печена на жар– обелената царевица се завива във фолио като в горната рецепта или в собствените и листа. Заравя се в жарта и се оставя за около 5 минути. Жарта трябва добре да покрива кочана с царевицата отвсякъде. След изваждане и отваряне от листите или фолиото се посолява и поднася.

4. Ронена царевица-зърната се оронват или изрязват по … (ПРОДЪЛЖАВА  на следващата страница)

  One Response to “Царевица – различни рецепти”

  1. Обичам царевицаааааааааа 🙂

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)