окт. 012014
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
яхния от кокошка

яхния от кокошка (пиле) по селски

Яхния от кокошка (пиле) по селски.

За такава яхния от кокошка (пиле) по селски не са необходими много продукти. По скоро е важно кокошката да е домашна. Напоследък все по-често виждам бабите по пазарите да продават, което е добре, че повече хора ще могат да си купят и хапнат истинско месо от домашна кокошка. Този вкус не може да бъде постигнат по никакъв начин.

Но да се върнем към продуктите, които ще са ви необходими за тази яхния от кокошка (пиле):

В зависимост от хората, които ще се хранят може да сготвите цяла или половин кокошка, нашата беше доста едра и приготвих яхнията от половината. Добре почистената и измита кокошка (пиле) разрязвате на порции. За предпочитане е да я сварите предварително в тенджера под налягане за час и половина–два, като добавите и сол на вкус. Останалите продукти за вкусната яхния от кокошка са глава лук, прясна чушка, картофи, магданоз, 1-2 супени лъжици брашно, 1 супена лъжица червен пипер и черен пипер на зърна.
Приготвяне: лукът и чушката се нарязват на ситно. В тенджерата, в която ще готвите вашата яхния от кокошка (пиле) сложете не повече от 20 мл. олио, тъй като самата кокошка има собствена мазнина и не е необходимо ястието да става много блажно.
Сложете да се загрее добре и добавете лукът с чушката и 2-3 супени лъжици вода за да се задушат. Щом останат на мазнина добавете червеният пипер и бъркайте 10-15 секунди да не загори пипера, защото се вгорчава като прегори. Обелете си картофите, измийте и нарежете на едро (колко картофи ще сложете вие решавате). Сложете ги към лука и чушката. Добавете месото, черния пипер на… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)