Боядисване на жилището

боядисване
боядисване на дома – снимка

Полезни съвети за боядисване на жилището!

Много хора си задават въпроса дали ще се справят сами с боядисване на жилището. След определено време всеки дом има нужда от освежаване или от по- сериозен ремонт и се налага да се вземе решение кой да извърши ремонта. Най- добрият вариант е тази дейност да се повери в ръцете на специалист, но понякога има фактори, като ограничен бюджет например, които не позволяват наемането на фирма или майстор. Ако притежавате и необходимата сръчност, може да се справите и сами с тази не толкова трудна дейност.

Ако цялото жилище се нуждае от боядисване е необходимо да започнете от най- малко използваните помещения, защото самият процес на боядисване е съпроводен с доста неудобства. Ако е възможно освободете помещението от мебели и обзавеждане, за да имате възможност да работите спокойно. В противен случай ще трябва да опаковате мебелите добре с полиетиленово фолио и да ги разположите така, че да имате свободен достъп до всички стени и тавана.

Преди да започнете да се занимавате с боядисване е необходимо да направите щателен преглед на състоянието на стените.

Обърнете по- голямо внимание на напуканите участъци- ако има такива, отлепените участъци стара боя, външните ъгли в помещението и местата където мебелите се опират до стените. Необходимо е да отстраните всичката отлепена стара боя, да шпакловате повърхностните пукнатини и ако се налага да изградите изкъртените участъци от външните ъгли. Ако имате по- сериозни пукнатини е необходимо да ги… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *