Препоръчани

Банички рогчета с галета

банички рогчета IMG_45421
банички рогчета

Отхапвайки от тези банички рогчета оставате с впечатление, че са от многолистно тесто.

За приготвянето на вкусните банички рогчета използвах дебели правоъгълни кори за баница. За да се навият добре рогчетата използвайте само пресни кори. Някой хора се опитват да работят със стари сухи кори, които се разпадат и съответно крайният резултат не е това, което трябва да бъде. Когато купувате корите задължително гледайте срока на годност и опаковката да не е повредена.

Необходими продукти за банички рогчета:

1 опаковка пресни дебели правоъгълни кори за баница (500 гр.), 150-200 гр. сирене, 100 гр. галета, 1/2 чаена чаша олио (125 мл.), 300 мл. газирана вода.

банички рогчета IMG_45451

Още: хартия за печене.

Приготвяне: смесете водата с олиото и разбъркайте. Разстелете една кора и намажете с четка цялата и повърхност. Поставете върху нея втора кора и по същия начин намазвате цялата повърхност (постарайте се да няма сухи участъци). Разрежете на тесни и дълги триъгълници както е показано на снимката. В основата си триъгълниците са широки около 6 см. Натрошете на ситно сиренето и сложете по малко в широката част на всеки триъгълник. Завийте на стегнато руло.

вкусни банички рогчета

Пригответе по този начин и останалите кори. Задължително ги слагайте по две една над друга, за да се получат повече листчета и да прилича на многолистно тесто. Потопете горната част на баничките в останалата смес от вода и олио, след което мократа част оваляйте в галетата.

Подредете баничките в тавата на фурната, в която предварително сте сложили лист хартия за печене. Оставете малко разстояние между тях, защото … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Погледнете също

Банички с кайма на фурна

Ето такива банички с кайма може да поднесете за късна закуска или топло предястие. Вкусните …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *