Препоръчани

Домашни техники за кашпи

домашни саксии
домашни изработки

Интересни домашни решения за градината и дома.

Ако не ви пречи да се изцапате малко, можете да си изработите сами такива домашни кашпи и да си украсите градината или двора.

Трябват ви две различни по размер кофи от латекс или други, подобни, но трябва след това да унищожите по- голямата, за да можете да извадите саксията. Тези домашни хитрини ще ви помогнат да разнообразите двора си. Първоначално забърквате необходимото количество бетон, намазвате стените на кофите с кофражно масло, което няма да позволи на бетона да залепне за стените на съдовете.

Подравнявате горните краища на кофите, центрирате добре двете части и наливате бетона. За да се получи отливката плътна, внимателно почуквайте външната кофа с дървена пръчка или гумен чук. След като се справите със задачата дотук е необходимо така отлятата кашпа да престои поне една седмица. След това разрязвате внимателно външната кофа и издърпвате вътрешната. Необходимо е да се пробие отвор отстрани близо до дъното, за да може излишната вода да се изтича.

Вече можете да използвате тези домашни саксии, но ако желаете, можете да подобрите и външният им вид.

Декорацията отвън можете да направите по свой избор, като впрегнете цялото си творческо вдъхновение. Можете просто да нарисувате върху саксията с акрилни бои орнаменти или фигури по избор. Можете да направите мозайка от парченца счупени теракотни плочки, а можете също така да облепите кашпата с речни камъчета. Такива камъчета можете да си съберете край реката, кото си ги избирате да са интересни на вид и цвят.

Залепването става с флексово (еластично) лепило за плочки, като внимавате да не цапате камъчетата от лицевата страна. След около два часа внимателно с влажна гъба почиствате лепилото по видимата част на камъчетата. След изсъхване около поне 48 часа, почиствате добре основно изцапаните камъчета и … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Погледнете също

Крутони

Домашни крутони за супи, салати и мезе

Отдавна се каня да напиша тази публикация за домашни крутони. Вчера ходих да пазарувам разни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *