Препоръчани
Начало » Хитрини за кухнята » Домашни закуски с кренвирш

Домашни закуски с кренвирш

домашни закуски
домашни закуски

Домашни закуски с кренвирш.

Това е едно изключително забавно приготвяне на домашни закуски за деца и възрастни.

Първо трябва да приготвите тестото, което трябва да се остави да втаса около 30 минути на стайна температура. Самото приготвяне на тестото за домашни закуски не е никак трудно. Необходима ви е мая за хляб, сол, брашно и вода. Ако маята е прясна, от едно кубче от 42 грама вземате половината и я разтваряте в хладка вода около 300 мл. Може водата да бъде заместена с прясно мляко. Ако маята е суха, използвате пакетче от 7 грама, което размесвате със супена лъжица брашно на сухо, добавяте щипка сол и тогава разтваряте с течността. (така приготвяте квас за самото тесто).

Необходимото брашно за тези домашни закуски е около 1 килограм, което пресявате и правите кладенче, в което изливате течността.  

Месите докато тестото стане меко, еластично и нелепкаво. Оставяте го да втаса за около 30 минути, покрито с кърпа или стреч фолио. От вече втасалото тесто за вкусните домашни закуски откъсвате топки с големината на среден домат, като към всяко такова парче, късате по още 3 парчета, колкото малко яйце. Обелвате кренвиршите и всеки един от тях обвивате в голямото късче тесто, а от малките … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Погледнете също

Козуначени гевреци за Великден

Домашни козуначени гевреци

Домашни козуначени гевреци Вкусни и ароматни са тези козуначени гевреци. Тестото за такива козуначени гевреци …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *