Хранилка за птици в градината

Направи си сам хранилка за птици!

хранилка за птици
интересна хранилка за птици

През зимата много птички, които остават да зимуват в България имат нужда от малко допълнително храна, защото като завали дебел сняг, те няма откъде да си я намират.

Затова е хубаво ако имате възможност в студените зимни дни да поставите някъде на двора или в градината една хранилка за птици с различни семена.

Със сигурност врабчетата, синигерите и други птички ще бъдат много доволни от вашия жест. Много е важно да поставите вашата хранилка за птици на такова място, че врабчетата да не се страхуват да кацат на нея и да не могат да стигат котките до там. Котките са много изобретателни и могат да се катерят на трудно достъпни места и ако стигнат до вашата хранилка за птици, тя вместо да помогне на птиците, може да се превърне в капан за тях. Тук ви показваме няколко идеи за хранилка за птички, направени от подръчни материали.

Може да вземете едно пластмасово шише и да го ползвате като хранилка за птици след като направите малко подобрения.

За най лесно захващане пробийте капачката и поставете една кукичка, на която завържете въженце, с което да можете да регулирате височината на вашата хранилка за птици. След това пробийте четири отвора, както е показано на снимката и там поставете две дървени бъркалки.

Важно е задният отвор, където влиза дръжката на дървената лъжица да бъде с диаметър равен на дървото. Предния отвор обаче трябва да бъде по- голям, за да може когато… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Един коментар

  1. Христина

    Харесва ми, бих опитала нещо като първото предложение! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *