ное. 302015
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
играчка за елха

Направи си сам играчка за елха

Искате ли да си направите играчка за елха, която да е уникат?

Задачата не е толкова трудна. Може да направите такава играчка не само за вас, а и за подарък. Ако отделите малко от времето си, може да създадете чудесно настроение в дома си и да се гордеете с изработената от вас играчка за елха.

Ето  какво може да ползвате за да направите вашата уникална играчка за елха:

Стара или нова възможно по-голяма сфера (тя може да е пластмасова, стъклена или стиропорена), бяла акрилна боя с добра покривност,  акрилен лак, салфетка с подходящ мотив или декупажна хартия, плоска четка с много мек синтетичен косъм, декупажно лепило, акрилни бои,  3D акрилна релефна паста (едро или дребно зърнеста), панделка или копринен шнур и една чаша с диаметър от 2-3 см.

Сега се пригответе за работа и следвайте съветите ми: първо избършете с влажна кърпа топката, която ще декорирате. Почистената топка първо трябва да я оцветите в бял цвят. Боядисайте с бялата акрилна боя добре първо едната половина и поставете небоядисаната част върху отвора на чашата. Оставете много добре да изсъхне. После направете бяла и другата половина и отново оставете да изсъхне.

Когато топката е много добре покрита с бяла акрилна боя и добре изсъхнала, преминете към поставяне на мотива от салфетка или декупажна хартия. Ако нямате опит в декупажа, прочетете тази публикация, тя ще ви помогне да се справите: Декупаж за начинаещи.

Мотива, който сте избрали за вашата играчка за елха може да изрежете с ножица или да откъснете внимателно.

Участъкът, на който искате да залепите вашата картинка намажете добре с декупажно лепило. Поставете внимателно и отгоре отново минете с четката и лепило. Поставете вашата играчка за елха на отвора на чашката и оставете да изсъхне. Тук идва моментът, в който трябва да решите да дорисувате ли избрания от вас  мотив или да покриете с 3D паста. И двата варианта са много добри.

При първият с дорисуването е добре да имате познания за цветовете и тяхното съчетание. При вторият вариант това не се изисква. Просто нанасяте на празните участъци от пастата и оставяте да изсъхне.  След като вашата играчка за елха е напълно изсъхнала идва ред на лакирането и с акрилен лак. Процедирате както при … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)