ян. 292015
 
 29.01.2015  За жената  Add comments

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
ускоряване на метаболизма

храна за ускоряване на метаболизма

Тук ще ви запознаем с няколко начина да ускорите метаболизма си.

Много хора с наднормено тегло си задават въпроса- как да ускорим метаболизма си и не винаги стигат до приемлив отговор. Какво представлява метаболизма? Това е процес на обмяната на веществата в организма, който може да бъден забавен вследствие на нездравословен начин на живот или други външни фактори. Човешкият организъм е устроен така, че се нуждае постоянно да произвежда енергия, за да може да съществува. И единственият начин да произвежда такава енергия е чрез поемането на храна.

Най- важният фактор, който определя метаболизма на човека, това е генетичният.

Но има и други фактори, които могат да спомогнат за правилния метаболизъм в човешкият организъм. На първо място, това е здравият и пълноценен сън. Сънят е основен фактор, за правилно функциониране на всички процеси в тялото и трябва да му се обръща подобаващо внимание. При недоспиване организма се стресира и започва да трупа запаси от мазнини, за да може да издържи на различни критични ситуации.

Затова е задължително да си осигурите поне 8 часа пълноценен сън и резултатите с ускоряване на обмяната на веществата няма да закъснеят. Режимът на хранене е също изключително важна причина за забавяне на метаболизма. Трябва да си изградите навици да се храните няколко пъти на ден, но да поемате малки количества храна и да се храните бавно и спокойно. Храненето на крак с хамбургери и сладки неща може само да ви навреди.

Храната трябва да бъде пълноценна и разнообразна, за да осигурите на организма си всички необходими микроелементи, фибри, витамини и минерали. Водата е от изключително значение за правилната обмяна на веществата. Количеството, което трябва да се приема на ден е около 2 литра, но да бъде вода! Не чай, сокове, газирани напитки или нектари. Всичките тези неща организма ги разпознава като храна, а не като вода.

През лятото или при голямо физическо натоварване количеството на чистата вода може да бъде и по- голямо. Не по- малко важен фактор за ускоряване на метаболизма е … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

  3 коментара to “Как да ускорим метаболизма си”

  1. Хареса ми ще пробвам

  2. Много правилни съвети, само за чая не мога да разбера, защо? Той не съдържа калории разбира се, ако не му се слага захар.

    • Чай може да пиете колкото желаете, но в него се съдържат танини, минерали, багрилни вещества и т.н. и затова организма го разпознава като храна и затова е добре да пиете и достатъчно количество вода.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)