авг. 202013
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
калинка

весела калинка за декорация

Направи си сам калинка за декорация на вашата градинка!

Забавна и красива калинка за вашата градинка, изработена от вас.

Много забавление ви очаква, ако включите и детското въображение при направата на тази весела и забавна калинка. Първо ви трябва подходяща форма за отливане на тялото на калинката от бетон. Не е препоръчително да бъде от гипс, защото атмосферните условия ще я повредят като стои в градината.  Ако фигурата ще бъде в дома ви като част от интериора, тогава може да използвате гипс за отливане на тялото.

Взимате полусферична фруктиера например и слагате в нея една полиетиленова торбичка, за да я предпазите от повреждане като слагате бетона. Съотношението цимент-пясък е препоръчително да бъде 1/1 или 1/2. И един полезен съвет: Необходимо е веднага след втвърдяването- след третия ден най- малко да извадите отливката от формата, да махнете торбичката, ако е залепнала и да загладите и оформите тялото със силен циментов разтвор. Това се прави, за да се предотврати достъпа на вода във вътрешността, което би я повредило при евентуално замръзване впоследствие.

С малко фантазия и с помощта на червени и черни парчета от теракотни плочки, придайте завършен вид на тази красива калинка за вашата градина.  

Не използвайте фаянсови плочки, защото те ще се разрушат. За залепването използвайте еластично лепило за теракота за външно полагане! След като завършите калинката, може да я лакирате с акрилен безцветен лак, за да заздравите повърхността. Пожелаваме ви приятно забавление в градината!

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)