Препоръчани

Калинка за вашата градинка

калинка
весела калинка за декорация

Направи си сам калинка за декорация на вашата градинка!

Забавна и красива калинка за вашата градинка, изработена от вас.

Много забавление ви очаква, ако включите и детското въображение при направата на тази весела и забавна калинка. Първо ви трябва подходяща форма за отливане на тялото на калинката от бетон. Не е препоръчително да бъде от гипс, защото атмосферните условия ще я повредят като стои в градината.  Ако фигурата ще бъде в дома ви като част от интериора, тогава може да използвате гипс за отливане на тялото.

Взимате полусферична фруктиера например и слагате в нея една полиетиленова торбичка, за да я предпазите от повреждане като слагате бетона. Съотношението цимент-пясък е препоръчително да бъде 1/1 или 1/2. И един полезен съвет: Необходимо е веднага след втвърдяването- след третия ден най- малко да извадите отливката от формата, да махнете торбичката, ако е залепнала и да загладите и оформите тялото със силен циментов разтвор. Това се прави, за да се предотврати достъпа на вода във вътрешността, което би я повредило при евентуално замръзване впоследствие.

С малко фантазия и с помощта на червени и черни парчета от теракотни плочки, придайте завършен вид на тази красива калинка за вашата градина.  

Не използвайте фаянсови плочки, защото те ще се разрушат. За залепването използвайте еластично лепило за теракота за външно полагане! След като завършите калинката, може да я лакирате с акрилен безцветен лак, за да заздравите повърхността. Пожелаваме ви приятно забавление в градината!

 

Погледнете също

Градинка на балкона в чаши

Шарена и забавна градинка на терасата. Това е едно забавно и много красиво приложение за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *