юли 152015
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
катми

катми

От стари времена се приготвят катми.

Необходимите продукти за приготвянето на катми са брашно, вода (прясно мляко или кисело), сода бикарбонат или мая за хляб (в миналото се е използвал квас). Приготвя се рядко тесто, което само да се разлива при печене. Вкусните катми се изпичат на керамична плоча, намазана с масло или сланина. След изпичането на едната страна се обръщат и пекат от другата. Изпечени и още горещи  се мажат с масло и се слагат една над друга да се задушат. Поднасят се топли с различни плънки. Керамичната плоча за изпичане на катми се нарича сач или тикла. В днешно време може да ползвате тиган с незалепващо покритие.

Време е да ви представя нашата рецепта за катми.

Необходими продукти: 300-350 гр. брашно, 10-15 гр. свежа мая за хляб, щипка сол и 500 мл. хладка вода. Маята се слага във водата и се разбърква, за да се разтвори добре. Добавяте брашното и солта, разбърквате отново и оставяте на топло докато увеличи обема си 2-3 пъти. Загрейте добре сач или тиган. Намажете с малко масло и изсипете с 1 черпак. Разстелете равномерно в сача (тигана). Катмите са доста по-дебели от … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)