юни 232015
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
конфитюр от вишни

конфитюр от вишни

Рецепта за конфитюр от вишни.

Неустоим е ароматният конфитюр от вишни. Лесен за приготвяне и много вкусен. За този конфитюр от вишни трябва да знаете следното нещо: задължително слагайте 1:1 плод и захар, тъй като вишните имат леко кисела жилка и ако захарта не е достатъчна, рискувате конфитюра да вкисне. Поради тази причина няма да давам грамажи. Колкото вишни толкова и захар. Лимонената киселина се слага на 1 кг. плод 1 равна чаена лъжичка.

Приготвяне на конфитюр от вишни:

Плодовете се измиват добре и се почистват от костилките. Претегляте ги и добавяте същото количество захар. Оставяте ги за една нощ в хладилник. През това време те ще отделят сок. Вода не се добавя. Слагате ги на котлона, отначало на най-висока степен. Щом конфитюра заври, намалявате на среден огън и периодично разбърквате и отстранявате образувалата се пяна. Варите до желаната от вас гъстота, но внимавайте да не го преварите. Пробвайте като грабнете с лъжица и сипвате в чиста суха чиния. Прекарайте лъжицата през сипания конфитюр от вишни, ако се образува “пътечка”, която постепенно са затваря, конфитюра е готов. Когато изстине ще се сгъсти още. Така ще запазите и прекрасният му цвят. Щом прецените, че момента е дошъл, добавяте лимонената киселина и оставяте да къкри още 3-4 минути. Насипвате в … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)