авг. 112015
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!

консервирани домати

консервирани домати за зимата

Тази публикация ще ви помогне да си приготвите консервирани домати за студените зимни дни.

Повечето хора живеят в апартаменти и се чудят как да си консервират домати за зимата. Тази публикация е посветена точно на тази тема. От години си правя домашно консервирани домати за зимата. Правя ги защото знам какво слагам в бурканите. Зимно време може освен за ястия да ползвате вашите консервирани домати като вкусна зимна разядка. Снабдила съм се с 1 голяма тенджера, която ми събира 5 буркана с винтови капачки и в средата мога да сложа 1 малко бурканче от 350 гр.

Необходими продукти за консервирани домати:

Домати, сол, чисти буркани, капачки, голяма тенджера, 1 кърпа. Ако харесвате пикантното може да сложите по 1 люто чушле в бурканите.

Приготвяне: правя два вида консервирани домати. Единият вид е като режа доматите на ситно ( на кубчета), като 1/3 от предвидените домати настъргвам на едро ренде. Към нарязаните домати добавям настърганите и добавям сол. Солта трябва да е малко повече от това което е по ваш вкус, но не и прекалено много. Солта е вид консервант в този случай. Насипвам бурканите до горното ръбче и затварям с винтови капачки. С винтовите капачки се работи лесно и всеки може да се справи с тях.

Вторият вариант, който правя консервирани домати са смлени домати. За този вид консерви може да ползвате блендер или пасатор. Доматите режа на подходящи парченца и пасирам. Посолява се като при рязаните домати. Насипвате в буркани, отново до ръбчето и затваряте добре. Както в началото писах, който харесва пикантното като нас, може за сложи в бурканите по 1 лютива пиперчица.

Бурканите с … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

  One Response to “Консервирани домати за зимата”

  1. Аз пък намерих много по-лесен начин – кипвам настърганите или смлени домати, може със сол, може и без, след което както са горещи, ги насипвам в булканите и ги обръъща с капачката надолу. Много по-бързо, а и остават по-пресни.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)