Препоръчани

Козуначна питка с течен шоколад

козуначна питка
Козуначна питка с течен шоколад

Вижте тук как може да си приготвите това вкусно изкушение- козуначна питка с течен шоколад.

Тези дни реших да импровизирам, като направя козуначна питка с шоколад. От лесно, по-лесно. Стана много вкусна и 2 сутрини закусвахме с нея.

Необходими продукти за вкусната козуначна питка с шоколад:

200 мл хладко мляко, 2 чаени лъжички захар, половин чаена лъжичка сол, 5 супени лъжици олио, 2 яйца със стайна температура, пакетче суха мая, 500 г брашно и течен шоколад.

Начин на приготвяне: брашното се пресява и се прави кладенче в него. В хладкото мляко слагате захарта и маята. (Използвайте мая в срок на годност и да е съхранявана правилно!)

Оставяте маята да се активира. Щом направи мехурчета е готова за употреба. В кладенчето на брашното изсипвате маята, добавяте 2- те яйца олиото и солта. Замесвате меко и нелепнещо тесто, което оставяте да втаса до удвояване на обема си.

Готовото тесто премесвате леко и го разделяте на четири равни части. Всяка част оформяте на топка. Разточвате първата топка за вкусната козуначна питка с шоколад около 30 см и я слагате в тава застлана с хартия за печене.

Намазвате я равномерно с течен шоколад като оставяте около 2 см до периферията не намазан участък. По същия начин процедирате със следващите две топки като ги разточвате със същия диаметър и внимателно поставяте една върху друга и мажете с шоколад. Четвъртата последна остава не намазана.

В центъра на вашата козуначна питка слагате една стъклена чаша с диаметър 6-8 см, която ви служи за ориентир.

С остър нож разрязвате козуначната пита на 16 парчета. Първо на 4 после на още 4 и така до 16. Усуквате всеки… (ПРОДЪЛЖАВА на страница 2 )

Погледнете също

Домашен крамбъл

Крамбъл с праскови и къпини

Крамбъл е най-лесният десерт, който можете да си приготвите. Днес моят крамбъл е с праскови …

Един коментар

  1. Чудесна козуначена питка 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *