Препоръчани

Кисели краставички за зимата

… вашите краставички, като се стараете да ги подредите много плътно. Може да добавите още един стрък копър и малко лук. Във всеки буркан пуснете по 7-8 зърна черен пипер.

Добавете по 1 чаена лъжичка захар и 1 чаена лъжичка с връх сол. Налейте оцета, който вече казах, че е 80 мл., но може и 100 мл. да сложите. Долейте с вода до началото на гърлото и затворете с капачката. Аз ползвам буркани с винтови капачки.

На дъното на съда, в който ще ги варите, сложете кърпа и тогава  подредете бурканите. Налейте гореща вода и щом започне водата да ври, засечете точно 5 минути.

След това време отместете съда, оставете да стоят още 10-15 минути във горещата вода и внимателно отлейте от водата. Извадете бурканите с киселите краставички внимателно, като ги хващате с дебела кърпа и поставяте с капачката надолу  върху суха дървена дъска.

Изчакайте бурканите да изстинат. По време на изстиването капачките трябва да вакумират. Проверете за всеки случай дали са се затворили добре и приберете вашите хрупкави кисели краставички за студената зима.

Очакваме ви да се включите готварската ни общност Домашни Гозби!

краставички за зимнина
Измити краставички

Погледнете също

тиквички във фурната

Тиквички на фурна

Приготвяйки тиквички на фурна няма да се въртите около тигана и ще имате време да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *