Препоръчани

Мъфини с дулсе де лече

мъфини с дулсе де лече
Вкусни мъфини с дулсе де лече

 Днешната рецепта е за едни неустоими мъфини с дулсе де лече. От много време искам да направя някакво такова карамелено лакомство и ето най-после рецептата ми се избистри в главата.

Колебаех се между торта и мъфини и когато ни поканиха на гости, реших от раз- мъфини с дулсе де лече. Така всеки ще си взима без да се притеснява колкото му се хапва.

За да приготвите тези неустоими мъфини с дулсе де лече, започнете с приготвянето на дулсе де лече. Ще ви трябва кутия кондензирано мляко 9%-подсладено (може да си купите и готово, но мога да кажа, че определено си заслужава да си направите и ще ви излезе доста по-евтино, особено, ако сварите 2-3 кутии едновременно.

Аз правя така и имам под ръка винаги когато ми дотрябва). Сложете консервата (без да я отваряте) в тенджера с вода (аз слагам моите легнали), която да я покрива поне 5-6 и повече см с вода.

Сложете на котлона и щом водата заври, намалете на минимум температурата и засечете 3 часа. Варете кондензираното мляко като поглеждайте водата от време на време да не е намалила обема си.

Консервите винаги трябва да са покрити с вода. Когато тенджерата е покрита с капак и къкри леко, такава опасност няма-  щом има достатъчно вода. След 3 часа, отместете тенджерата от котлона и оставете за 20-30 минути да се охлади леко водата и отлейте от нея и допълнете със студена да се охлади постепенно.

Тази процедура за ваше удобство може да направите по-рано ден или повече напред. тук искам да кажа, че по време на варенето на кондензираното мляко не е нужно да стоите до него.

Вършете си спокойно нещо друго. Ако няма да го ползвате същия ден, изчакайте да се охлади напълно. Ако бързате след наливането на студената вода след 5-6 минути го извадете и сложете в студена вода ще се охлади напълно за 30 минути. И така когато имате готово дулсе де лече, може да продължите с направата на мъфините.

Необходими продукти за мъфините с дулсе де лече:

1/2 кутия дулсе де лече, 120 гр захар, 30 г качествено какао, 120 г брашно, 1/2 ч бакпулвер, 50 мл олио, 100 мл кисело мляко, 1 яйце, 100 мл врящо кафе, 200 мл сладкарска подсладена сметана, 12 лешникови ядки. Приготвяне на мъфини с дулсе де лече: в купа смесете брашното, захарта, бакпулвера и какаото.

Размесете ги много добре. В друга купа смесете яйцето, олиото и киселото мляко. Разбъркайте добре (не ви е необходим миксер). Добавете течните съставки към сухите и разбъркайте. Щом сместа стане… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2)

Погледнете също

Чудесна разядка

Разядка с лютеница и орехи

Лесна и вкусна разядка Предлагам ви една много лесна разядка с лютеница и орехи. Освен …

3 коментара

  1. Поздрави за хубавата рецепта :)))
    днес отворихме консервата и на цвят почти сме го добили, и беше рядко и нищо не направих 🙂

    • Какво кондензирано мляко сте използвали? Колко процента и подсладено ли е?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *