Ребра на фурна с бира

ребра на фурна с черен пипер
Вкусни ребра на фурна

Изпробвана рецепта за свински ребра на фурна!

Напоследък имам много добри попадения с ребрата и затова днес приготвих ребра на фурна с бира. В повечето случаи са доста обрани от към месото, но сега бяха точно каквито ги харесвам. Когато избирате ребра, оглеждайте костите да не са широки и дебели. Подбирайте парченцата да са с тесни кости, преминаващи към хрущяли, както и да са по-кръгли. Вече във всяка месарница може да ви покажат парчетата ребра и да ги огледате.

Ребрата измийте, защото в повечето случаи при рязането им остават малки костици, които са доста остри и неприятни, а може и да се нараните на тях. Посолете добре със сол. Поръсете ги с прясно смлян или счукан черен пипер (избягвайте да си купувате готов смлян черен пипер. Освен, че не виждате какво точно е смляно… вече е загубил част от аромата, който би трябвало да има). Поръсете ги и с лют червен пипер.

Дори и да не консумирате люто, съветвам ви да сложите поне мъничко за вкус. Наредете на един ред вашите ребра. Налейте в тавичката 100 мл вода и я покрийте добре с алуминиево фолио. Сложете да се пече 1 час в предварително загряна фурна на 200 градуса на средна скара.

След като е изминал 1 час, извадете тавичката и махнете фолиото. Внимавайте при свалянето му горещата пара да не ви изгори. Най-добре с помощта на… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *