Салата със селъри

салата със селъри
Вкусна салата със селъри

Тази салата със селъри е една от любимите ми салати.

Освен, че вкусната салата със селъри ми е любима, тя попада и в категорията бързи салати. Приготвям много видове салати, но пропускам да им пиша рецептите- незнайно защо 🙂

Ето какви продукти ще са ви необходими за вкусната салата със селъри:

Една опаковка селъри, 100-150 гр. черни маслини, средна глава червен лук, кутия червен боб (тази е правена с последният ми смилянски боб), лимон, сол, зехтин и връзка магданоз (по възможност домашен, защото е по-ароматен).

Тук е моментът да ви кажа, че на пазара има различни видове селъри. Българското селъри е с по-тъмни стебла, по-изразен аромат и вкус. Стеблата му са по-завити, почти като тръбички и има доста повече лико (нишки) в него. Италианското е с по- светли стъбла, почти плоски, нежен аромат, по-малко лико и е доста по-сочно. Добре е да опитате и двете, за да разберете кое селъри е вашето и с него да приготвяте салатата си.

Приготвяне: отрежете „петичката“ на стеблата и ги измийте добре под течаща вода. Изрежете малко от горния край на стеблата (обикновено тази част е леко завехнала). Стеблата от външната страна имат ръбчета, които подхванете с ножче и издърпайте. Така ще премахнете нишките лико, ако има такова. В младите стебла няма, но ако попаднете на по-стари, винаги има. Нарежете селърито на парченца с размер около 1 см. Посолете и оставете в купа докато се занимавате с останалите продукти. Червеният боб от консерва се … (ПРОДЪЛЖАВА  на следващата страница 2 )


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *