Шарени бисквити с масло

шарени бисквити
Чудесни шарени бисквити

Предлагам ви едни лесни и много вкусни шарени бисквити.

Няма нищо сложно в приготвянето на тези ефектни шарени бисквити.

Ето какви продукти ще са ви необходими да ги приготвите: 1 яйце, 125 г краве масло със стайна температура, 1-2 прахчета ванилия, 1 чаена лъжичка какао, около 300-350 г брашно, 100 г пудра захар, формичка за изрязване и хартия за печене.

Приготвяне на шарени бисквити:

Брашното се пресява заедно с пудрата захар в голяма купа. Добавяте ванилията, яйцето и нарязаното на парченца краве масло. Омесвате меко нелепнещо тесто и отделяте от него един  къс с големината на яйце. Този къс омесвате много добре с какаото. Трябва да стане равномерен тъмен шоколадов цвят.

С помощта на малко брашно разточвате кора с дебелина около 5 мм. От какаовото тесто късате малки късчета с различна големина (в диаметър от 1 см до 2 см приблизително). Всяко късче оформяте на топче и след това претривате леко между дланите си, да се образува фитилче с два заострени върха.

Подреждате фитилчетата върху разточената кора, като оставяте малко разстояние между тях, като на следващия ред леко ги разминавате. На снимките е показано как се редят. Щом подредите всички, минавате отгоре отново с точилката (без да натискате силно) да се приплескат и залепят към кората. При това притискане кората се разточва още малко до дебелина около 3 мм.

Следва да изрежете вашите шарени бисквити. В случая, моите са изрязани с формичка сърце. При изрязването се старайте така да слагате формичката, че да се отделят възможно най-малко изрезки. Застелете лист хартия за печене в тавата на фурната и … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

7 Коментари

  1. Колко бройки излизат от тази доза със същите формички?

  2. Митето

    Успешна рецепта! Забавлявахме се докато ги правиме и станаха чудесни 🙂

  3. Кристина Грозданова

    Страхотна рецепта. Искам да попитам, дали можем да ги притотвим тези бисквити, ако фурната няма вентилатор, или кажете какво да направим, защото предполагам, че ще станат много твърди така. Благодаря ви предварително за информацията.

  4. И ние ги направихме но нестанаха на ивици а ние направихме личица и други неща

  5. Направих ги. Станаха много хубави! Ще повторя 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *