авг. 252013
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!

Колекция рецепти – мини сладкиш!

Вижте това вкусно предложение и си направете този изкусителен щрудел!

Хитрина за кухнята! Изключително вкусен мини щрудел. Можете бързо да го приготвите, като са ви необходими няколко ябълки, захар на кристали, стафиди и ядки от орехи. Тестото което се използва е многолистно, като най- добре е да се използва прясно /охладено/ многолистно тесто. Настъргвате ябълките на ситно ренде, слагате малко захар на кристали / може и кафява/, слагате и стафидите и ореховите ядки.

Това е плънката за този щрудел.

Многолистното тесто го изваждате от хладилника и го нарязвате на не много големи квадрати. След това поставяте от вече подготвената плънка в средата на квадрата толкова, че като съберете четирите края на тестото тя да не се показва. След като сте ги събрали четирите края на тестото, го прищипвате да залепне и след това внимателно обръщате ръбовете наобратно, за да се покаже част от плънката.

Намазвате с четка повърхността на подготвените щрудели с разбит жълтък и ги слагате да се пекат на 200 градуса за 15 минути. Когато извадите тавата с вашия изпечен щрудел, в дома ви ще се разнесе неповторимия аромат на домашно приготвени сладкиши! Добър Апетит!!!!

щрудел

щрудел

Оставете ни коментар, ако ви е харесало нашето предложение или искате да попитате нещо относно приготвянето на този щрудел!

  2 коментара to “Щрудел – вкусен мини сладкиш”

  1. kak da se prigotvi testoto?domasno li da e?i ako moje receptata 🙂 🙂

    • Купувате си от магазина охладено многолистно тесто. По- добро е от замразеното.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)