Препоръчани

Скалички – лесният десерт

скалички
Чудесни скалички

Как да си приготвите скалички – лесният десерт!

Досега не съм срещала човек, който да не харесва скалички. Уникалните скалички са винаги с неповторим вкус и това е защото всеки път се приготвят от различни сладки остатъци.

Предполагам всички знаят това. Когато правите торта и ви останат изрезки от блатовете, позасъхнал кекс, 2-3 бисквити, малко конфитюр…

В състава им можете да ползвате всичко което ви хрумне и става за ядене. Останал крем, сметана, захарен сироп… кафе, парченца шоколад…

Най-комбинативният десерт са вкусните скалички.

Няма съотношения и правила. Слагате каквото имате под ръка. Без да се притеснявате, че ще объркате нещо. Няма значени дали блата ви е бял или шоколадов…

Просто си направете комбинация каквото на вас ви харесва. Ще ви кажа какво има в моите този път, но в следващите ще е различно, защото както по-горе вече написах вкусните скалички се правят от сладките тортени остатъци.

И така в моите сладки има шоколадов блат, който остана от една малка торта, а той (блата) беше в повече. Към шоколадовия блат, добавих и малко от останалия млечно-маслен крем. В шкафа открих отворени бисквити закуска и още един вид чаени бисквити, които натроших на ситно.

Размачках всички съставки и сместа ми се стори суха. Направих едно стандартно нес кафе от 150 мл. и го добавих. Имах останали от тортата ½ чаена чаша натрошени орехи, които също добавих към сместа.

скалички

Наситних няколко локума, които сложих към сместа и омесих добре. Сместа за вкусните скалички трябва да е мека, но да може да се оформя като конус. За това ако се наложи добавяте някаква суха съставка или сладка течна.

Може да сложите също и краве масло, което ще спои и помогне за оформянето на уникалните скалички. Ако се чудите колко да са високи, ще ви кажа, че моите ги правя около 6 см., но вие можете да ги направите и по-високи. Добре е да полеете скаличките с малко разтопен шоколад, след което да ги поръсите… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Погледнете също

Домашен крамбъл

Крамбъл с праскови и къпини

Крамбъл е най-лесният десерт, който можете да си приготвите. Днес моят крамбъл е с праскови …

5 Коментари

  1. Павлина Станчева

    Може да се разтапя шоколад и с кокосово масло, аз опитах вече няколко пъти, става прекрасно, защото тази мазнина търпи висока температура. После работя бързо със силиконова шпатулка да направя поливката на изделието. Да ви е вкусно!

  2. Валерия

    Аз направих козунак,но стана много твърд.Мога ли и от него да натроша в сместа?

  3. Галина

    Страхотни скалички спретнах 🙂 Оползотворих си и няколко останали бисквити. Благодаря за хубавата рецепта!

  4. Сместа за вкусните скалички трябва да е мека, но същевременно да може да се оформя като конус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *