Препоръчани

Сушени домати в зехтин

охладят добре за около 1 час. Подредете ги в бурканчета като между тях сложете малко сух босилек (може и пресен, но той неприятно почернява).

Може да сложите и скилидки чесън ако желаете (аз слагам само сух босилек). Залейте ги до горе (трябва да са добре покрити) със зехтин (олио).

Вашите сушени домати в зехтин са готови. Така приготвени могат да издържат доста време.

Не е необходимо да стоят в хладилник. Съхранявате на тъмно и хладно.

Останалия зехтин след като сте използвали вашите сушени домати ползвайте за салати, спагети, фокачи… той става много ароматен и вкусен след престоя на доматите в него.

сушени домати P13909761 сушени домати P13909791 сушени домати IMG_49331 сушени домати IMG_49351

Погледнете също

Таратора с моркови

Таратор с моркови

Опитайте нещо различно и вкусно като този таратор с моркови. Мога да предполагам за реакциите …

7 коментара

 1. Милена

  Какъв зехтин ползвате?

 2. Точно тези,домати,са най-подходящи за сушене

 3. Точно така,тези домати,са едно от най-хубавите,не само на вид ,ами и на вкус,месести и не са кисели

 4. Аз съм на мнение,че тези сортове домати са кисели, не са никак подходящи за сушене.Аз имам домашни, много вкусни, месести и с малко семки домати.Те стават чудни и вкусът им няма нищо общо с доматите Рома .
  Поздрави !

  • Не мога да се съглася с вас за вкусът на тези сортове домати. Повече от 8 години ги отглеждаме в градината си точно заради добрите им показатели, като сладост и добра структура. Италианците са фаворити в сушенето на домати и сорта, който ползват е именно Рома. Аналог на домата Рома е българският сорт Мадара. Явно сте ползвали домати в не добра зрялост. От две години отглеждаме и коктейлни домати от същия сорт с още по-добри вкусови качества. Изсушени доматите са прекрасни на вкус с интензивен аромат и приятна сладост.

  • Христо

   Ромата или Ромчета, както ние им казваме тук наистина са едни от най-добрите домати. Те са местети и са най-подходящи за консервиране и сушене, точно поради този факт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *