Препоръчани

Свински шишчета със зеленчуци

свински шишчета
Свинските шишчета

Рецепта за свински шишчета със зеленчуци.

Вкъщи всички обичаме свински шишчета и днес ще споделя с вас как ги приготвям. Всеки си има своя рецепта за приготвянето им. Когато правя свински шишчета освен, че си подбирам месото от което ще ги направя, задължително искам да има нещо свежо и различно в тях.

Преди доста години, в един месарски магазин месарят ме посъветва, вместо бут, който използвах за приготвянето им, да ползвам месо от плешката.

Послушах съвета му и до ден днешен използвам месо от плешка. Стават по-сочни и крехки. Никога не овкусявам свинските шишчета с пикантини или някакви готови подправки за скара. За месото използвам само сол, за да запази вкуса си. Останалото правят пресните зеленчуци, които добавям.

Ето какви продукти ще са ви необходими, ако решите да направите свинските шишчета:

Около 400-500 г свинска плешка, сол, 2-3 глави лук, зависи колко са големи, 1-2 чушки (червена, зелена оранжева), няколко гъби, чери доматчета (червени, жълти) и дървени шишчета. Относно шишчетата искам да ви кажа, че ако си намерите метални, горещо ви ги препоръчвам. Когато месото се пече на метални шишове, месото се изпича по-добре, тъй като метала също се загрява и се изпича и от вътре.

Приготвяне: месото се нарязва на приблизително еднакви кубчета с размер 3/3 см. Осолява се добре и се оставя настрани докато се занимавате с подготовката на зеленчуците. Лукът се разрязва на половинки и после на още четири.

Гъбите ако са дребни, оставете цели, по едрите нарежете на половинки, а ако са много едри на четвъртини. Чушките се режат на парчета с големината на месото. Зеленчуците не е нужно да солите, ако сте осолили добре месото за вашите свински шишчета.

Започнете да нанизвате шишовете, като първо сложите парче лук, после месо, чери домат, месо, чушка, месо, гъбка… Старайте се на всяко шишче да има от всички зеленчуци и по 5-6 хапки месо. Загрейте добре скарата (може и на въглища да опечете вашите свински шишчета, стават още по-вкусни). Наредете шишовете и не забравяйте, че трябва да ги … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Погледнете също

Постен ориз с домати

От тази рецепта ще научите как справи ориз с домати. Приготвянето на ориз с домати …

Един коментар

  1. Йордан

    Метален шиш става от електрод за електрожен , вярно е че от плешка са по-вкусни .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *