юни 122015
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
свински шишчета

свински шишчета

Рецепта за свински шишчета със зеленчуци.

Вкъщи всички обичаме свински шишчета и днес ще споделя с вас как ги приготвям. Всеки си има своя рецепта за приготвянето им. Когато правя свински шишчета освен, че си подбирам месото от което ще ги направя, задължително искам да има нещо свежо и различно в тях. Преди доста години, в един месарски магазин месарят ме посъветва, вместо бут, който използвах за приготвянето им, да ползвам месо от плешката.

Послушах съвета му и до ден днешен използвам месо от плешка. Стават по-сочни и крехки. Никога не овкусявам нашите свински шишчета с пикантини или някакви готови подправки за скара. За месото използвам само сол, за да запази вкусът си. Останалото правят пресните зеленчуци, които добавям.

Ето какви продукти ще са ви необходими, ако решите да направите такива свински шишчета:

Около 400-500 гр. свинска плешка, сол, 2-3 глави лук зависи колко са големи, 1-2 чушки (червена, зелена оранжева), няколко гъби, чери доматчета (червени, жълти) и дървени шишчета. Относно шишчетата искам да ви кажа, че ако си намерите метални, горещо ви ги препоръчвам. Когато месото се пече на метални шишове, месото се изпича по-добре, тъй като метала също се загрява и се изпича и от вътре.

Приготвяне: месото се нарязва на приблизително еднакви кубчета с размер 3/3 см. Осолява се добре и се оставя настрани докато се занимавате с подготовката на зеленчуците. Лукът се разрязва на половинки и после на още четири. Гъбите ако са дребни, оставете цели, по едрите нарежете на половинки, а ако са много едри на четвъртини. Чушките се режат на парчета с големината на месото. Зеленчуците не е нужно да солите, ако сте осолили добре месото за вашите свински шишчета.

Започнете да нанизвате шишовете, като първо сложите парче лук, после месо, чери домат, месо, чушка, месо, гъбка… Старайте се на всяко шишче да има от всички зеленчуци и по 5-6 хапки месо. Загрейте добре скарата (може и на въглища да опечете вашите свински шишчета, стават още по-вкусни). Наредете шишовете и не забравяйте, че трябва да ги … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

  One Response to “Свински шишчета със зеленчуци”

  1. Метален шиш става от електрод за електрожен , вярно е че от плешка са по-вкусни .

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)