Ягоди в шоколад – лесната рецепта

ягоди в шоколад
Изкушаващи ягоди в шоколад

Не се страхувайте да приготвите ягоди в шоколад. Няма нищо сложно 🙂

Такива ягоди в шоколад може да поднесете по повод и без повод. Изключително вкусна комбинация и ако все още не сте опитвали това сладко изкушение, време е да го направите!

Необходими продукти за това ягодово изкушение: добре узрели сладки ягоди, шоколад (черен, млечен или бял).

Още: хартия за печене.

Приготвяне на ягодите в шоколад:

Подберете ако е възможно еднакви по големина и форма ягоди. Не почиствайте дръжките им. Измийте ги добре, след което ги подсушете в неароматизирана домакинска хартия. Не бива да има и капчица вода по ягодите, защото шоколадът не обича вода 😉

Може да използвате шоколад, който ви е любим като вкус. Ползвайте винаги качествен шоколад, за да се радвате на отлични резултати. Шоколадът се поставя в сух съд подходящ за водна баня. Добре е водата да се затопля бавно и да не завира.

В случай, че имате термометър, може да го ползвате. Разтопеният шоколад трябва да е 36-38 градуса. Хващате за дръжчицата всяка ягода и я потапяте в разтопения шоколад. Отцеждате леко и поставяте върху пекарската хартия да се стегне шоколада.

Може да ползвате корнет или пош за еднократна употреба и да направите шарки по ягодите с друг по вид шоколад. Непременно си направете такива ягоди в шоколад и се насладете на уникалния вкус който имат.

Искам да ви покажа и как да си направите изключително вкусно и впечатляващо парфе. Как се приготвя вижте тук: ПАРФЕ С ЯГОДИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *