Дек. 032016
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
захаросани дюли

Чудесни захаросани дюли

Пригответе си тези ароматни захаросани дюли.

Ако искате да имате още едно интересно лакомство около коледните празници, сега е времето да си приготвите захаросани дюли. Дюли в момента има по всички пазари и големи хранителни вериги. Плодовете са добре узрели и много ароматни. Моите направих преди няколко дена. И да не изхвърлите семенниците 🙂 с тяхна помощ ще приготвите чудесно желе. (Рецептата може да видите тук: ЖЕЛЕ ОТ ДЮЛИ)

Необходими продукти за захаросани дюли:

Дюли, захар, вода, лимонена киселина.

По желание може да добавите различни аромати като: ванилия, индрише, лимон, канела…

Приготвяне: тук е важно да се спази едно просто съотношение. Какъвто е грамажа на дюлите, толкова е и захарта за сиропа и съответно водата. Тоест на 500 гр. дюли се слагат 500 гр. захар и 500 мл. вода. Допълнително ще ви трябва захар за овалването.

Сварете от захарта и водата гъст захарен сироп, към който може да добавите аромат по ваше желание (ванилия, индрише, пръчки канела…). Гъстотата трябва да е като на всяко сладко. Дюлите измийте и разрежете първо на две. Отстранете семенника и нарежете на резенчета дюлята с дебелина 5 мм. Сложете семенниците и резенчетата дюли във врящия захарния сироп и оставете на тих огън да се варят 20 минути. Отстранете от котлона и отавете да изстинат в сиропа. Пълното изстиване става за около 4 часа.

След охлаждането върнете тенджерата с дюлите отново на котлона и отново варете за 10 минути на тих огън. Прибавете 1 чаена лъжичка лимонена киселина и варете 1-2 минути. Оставете да се охладят напълно. Извадете резенчетата дюли и оставете добре да се отцедят от сиропа. Семенниците са … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)