Препоръчани

Зрял боб с пушени ребра

зрял боб
Чудесен зрял боб

Уникален зрял боб с пушени ребра.

Скоро не бях готвила зрял боб с пушени ребра, а е толкова вкусно ястие. Не знам вие как го приготвяте и за това ще опиша моят начин. Точно съотношение на продуктите няма да давам, тъй като това зависи от броя хора, които ще се хранят и вие сами ще прецените колко боб и пушени ребра да сложите.

Необходимите продукти за този вкусен боб са: пушени ребра, морков, червена и зелена чушка, за любителите на пикантното и люта пиперка, зрял боб, джоджен пресен или сух, 2 големи глави лук и сол.

Начин на приготвяне: измивате добре боба от предния ден на готвенето и го накисвате в по-голямо количество студена вода. Добре е бобът да кисне 12 часа, като аз сменям веднъж водата с нова. На следващия ден го слагате в тенджера с вода колкото да го покрие и слагате на котлона да заври. Щом заври изхвърляте водата и го слагате отново  да заври, тази процедура направете три пъти.

продукти за зрял боб

Моркова, лука и чушките нарежете на дребно. В тенджера под налягане сложете вашия зрял боб, добавете всички нарязани зеленчуци, ребрата и джоджена.

Наливате необходимото количество вода и затваряте тенджерата (по този начин можете да приготвите и зрял боб в гърне, но тъй като аз не разполагах с това време направих нашия в тенджерата под налягане.

За да се сготви в глинен съд както трябва зрял боб са нужни около 4 часа на бавна температура, като първият час се готви на 180 градуса, а след това на 120-150 градуса).

Слагате тенджерата на котлона и щом заври и свирне, намалявате на най-слаба температура котлона и засичате около час и тридесет минути до два, зависи от сорта на  боба.

След като времето е изтекло, отмествате тенджерата и изчаквате да спре варенето (показател за това е клапана, който при отваряне не изпуска пара), тогава отваряте и добавяте сол на вкус.

Разбърквате и вашият зрял боб с пушени ребра е готов. Можете да го консумирате така или да… (Продължава на страница 2)

Погледнете също

Телешкото варено

Телешко по градинарски

Телешко по градинарски готвих днес. Ястието телешко по градинарски е много вкусно и горещо го …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *