Препоръчани

Мозайка и павета за настилка

мозайка от камъчета
красива мозайка

Направи си сам красиво пано от речни камъни на пътеката в двора!

Красива мозайка за композиция на настилка от павета.

Ако имате търпение да събирате подобни речни камъчета, това е една чудесна идея за съчетаване на отделни елементи от пътеката на двора или в градината ви. С малко творческо мислене и креативност  могат да се получат наистина много красиви мозаечни елементи от тези камъчета. Препоръчително е да се доверите на професионалист поне в началото докато тръгнат нещата.

Много важно условие е да си подготвите добре площадката, на която ще творите. Задължително определете наклон в посоката където ще се оттича водата. Подравнете добре основата и след това върху нея насипете слой пясък. Отделните камъчета е препоръчително  да се фиксират върху подложка от бетон, за да се получи необходимата здравина. Този тип мозайка е много красива и здрава, което я прави един предпочитан елемент за декорация на пътеките в двора или градината.

Важно условие е добре да уплътните и заклините отделните камъчета. Когато наредите отделните елементи, засипете със ситен пясък мозайката, и след това с мека четка разнесете пясъка, за да проникне между отделните камъчета и да стане по-здрава и устойчива на разместване. След това измийте с мека струя вода камъчетата и ги почистете и подсушете с дунапренова гъба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *