юли 192018
 

 торта с нишесте

Изпробвана рецепта за приготвяне на торта с нишесте и бишкоти

Ето една съвсем обикновена торта с нишесте.

Независимо от това, че тази торта с нишесте е обикновена, това не означава, че не е вкусна. За да и придам един по-луксозен вкус и вид, съм добавила кафе. Една от гостенките ми днес я нарече фалшиво Тирамису 🙂 Е, чак Тирамису не е, но определено гостите ми я харесаха и си хапнаха от нея с удоволствие.

Необходими продукти: 400 гр. бишкоти савоярди, 60 гр. нишесте ванилия (моето е българско и затова е така бяло), 1 л. прясно мляко, 4 супени лъжици със заоблен връх захар, 250 мл. кафе без захар, смляно кафе за поръсване.

Още: форма с падащо дъно с диаметър 20 см.

 торта с нишесте и кафе

Приготвяне на торта с нишесте:

Пригответе си кафето и го изсипете в удобна широка купичка за да може да потапяте бишкотите. Отделете 200 мл. студено прясно мляко в което разтворете нишестето. Разбъркайте добре, за да няма гранули. Към останалото мляко (800 мл.) добавете захарта и загрейте до завиране на млякото. Добавете при непрекъснато бъркане разтвореното нишесте и сварете на крем.

Потапяйте бишкотите за кратко в кафето и подредете първия ред на дъното на формата. Запълнете всички дупчици с малки парченца от бишкотите. Залейте овлажнените бишкоти с горещия крем. Покрийте ги около 1.5-2 см. Отново подредете ред с бишкоти (втория ред не ги потапям в кафе, но не пречи да се потопят) и отново залейте с крем. По същия начин правите и третия ред и заливате с останалия крем. Заглаждате с лъжица повърхността на крема и поръсвате равномерно през цедка с ароматно смляно кафе.

Оставете тортата да изстине напълно на стайна температура, след което я приберете в хладилник за 3-4 часа, може и повече (винаги оставям за 1 нощ). Поднесете вашата торта с нишесте като я нарежете като всяка друга торта. Може да я направите и в малка правоъгълна или квадратна тава и да я нарежете на квадратни или правоъгълни парчета като пасти. Поднесете с … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)