сеп. 042018
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
корейски крем

Корейски крем за цветя

Рецептата на този корейски крем за цветя е за всички които имат страст към сладкарството.

Дълго време разпитвах в сладкарските групи за въпросния корейски крем за цветя и от никъде не получавах отговор. Не знам поради каква причина… 🙂 Може да се пази в дълбока тайна или просто не е популярен у нас. И тъй като аз не се отказвам лесно и когато искам да науча нещо, света обръщам 😉 Днес ще споделя с вас как точно се приготвя този крем за цветя. Цветята с него са много ефектни, нежни и не на последно място, вкусни. Тортата, която приготвих с тези цветя обра овациите на всички присъстващи на нашето тържество. А когато гостите разбраха от какво са направени цветята, не можеха да повярват 🙂

Необходими продукти за корейски крем за цветя:

500 гр. бял боб (белен ), 200 гр. кристална захар, 1 ванилия.

роза от корейски крем

Приготвяне: относно беления боб искам да ви кажа, че може и сами да си го обелите. Необходимото количество зрял боб се накисва в студена вода за 24 часа. През времето на накисването боба стои в хладилник. След като времето е изтекло люспата на всяко зърно се сваля на ръка. Става сравнително бързо и лесно. Тук е мястото на което искам да ви кажа, че кремът от така обработения боб става много по-бял и нежен (може да зависи от самия сорт зрял боб).

Другият вариант е да купите обелен боб и да съкратите времето за приготвяне на крема за цветя. Последните два пъти, в които правя крема съм притисната от времето и прибягвам до този вариант. Беленият боб се измива 3-4 пъти обилно със студена вода. От тук нататък технологията е една и съща.

Бобът се залива с достатъчно количество вода (около 2 л. ) и се слага на котлона да се вари. Щом заври, премахвате пяната и намалявате температурата на котлона на минимум. Варите докато зрелия боб се свари добре и на пипане зърната са меки като пюре. Прецеждате през цедка боба, като запазвате 250 мл. от водата, в която е врял. Слагате боба в подходящ съд, добавяте горещата вода от боба и пасирате до гладкост. Сместа може да прецедите за по-голяма финност.

Към пасирания боб добавяте посоченото количество захар и ванилията. Връщате съда на котлона и започвате да изварявате сместа. Варите на умерена към ниска температура, като непрекъснато бъркате (най-добре е да ползвате съд с незалепващо покритие).

Тук е тънкия момент, в който трябва да се уцели точната гъстота на вашия корейски крем.

Сместа не бива да е рядка, нито много гъста, защото при единия вариант цветята ще се разливат, а при другия ще ви е трудно да работите с него. За себе си съм стигнала до следното заключение: кремът е готов, когато с лъжица като загреба от него и започна да го изсипвам, част от него пада, а останалата част се … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

  4 коментара to “Корейски крем за цветя”

  1. Здравейте! Благодаря за рецептата, цветята са чудесни! Бихте ли споделили как ги оформяте?

  2. Впечатлена съм, Рали!
    Благодаря за споделената рецепта!
    Непременно ще пробвам крема и ще споделя резултата!
    Поздрави!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)