сеп. 042018
 

корейски крем

Корейски крем за цветя

Рецептата на този корейски крем за цветя е за всички които имат страст към сладкарството.

Дълго време разпитвах в сладкарските групи за въпросния корейски крем за цветя и от никъде не получавах отговор. Не знам поради каква причина… 🙂 Може да се пази в дълбока тайна или просто не е популярен у нас. И тъй като аз не се отказвам лесно и когато искам да науча нещо, света обръщам 😉 Днес ще споделя с вас как точно се приготвя този крем за цветя. Цветята с него са много ефектни, нежни и не на последно място, вкусни. Тортата, която приготвих с тези цветя обра овациите на всички присъстващи на нашето тържество. А когато гостите разбраха от какво са направени цветята, не можеха да повярват 🙂

Необходими продукти за корейски крем за цветя:

500 гр. бял боб (белен ), 200 гр. кристална захар, 1 ванилия.

роза от корейски крем

Приготвяне: относно беления боб искам да ви кажа, че може и сами да си го обелите. Необходимото количество зрял боб се накисва в студена вода за 24 часа. През времето на накисването боба стои в хладилник. След като времето е изтекло люспата на всяко зърно се сваля на ръка. Става сравнително бързо и лесно. Тук е мястото на което искам да ви кажа, че кремът от така обработения боб става много по-бял и нежен (може да зависи от самия сорт зрял боб).

Другият вариант е да купите обелен боб и да съкратите времето за приготвяне на крема за цветя. Последните два пъти, в които правя крема съм притисната от времето и прибягвам до този вариант. Беленият боб се измива 3-4 пъти обилно със студена вода. От тук нататък технологията е една и съща.

Бобът се залива с достатъчно количество вода (около 2 л. ) и се слага на котлона да се вари. Щом заври, премахвате пяната и намалявате температурата на котлона на минимум. Варите докато зрелия боб се свари добре и на пипане зърната са меки като пюре. Прецеждате през цедка боба, като запазвате 250 мл. от водата, в която е врял. Слагате боба в подходящ съд, добавяте горещата вода от боба и пасирате до гладкост. Сместа може да прецедите за по-голяма финност.

Към пасирания боб добавяте посоченото количество захар и ванилията. Връщате съда на котлона и започвате да изварявате сместа. Варите на умерена към ниска температура, като непрекъснато бъркате (най-добре е да ползвате съд с незалепващо покритие).

Тук е тънкия момент, в който трябва да се уцели точната гъстота на вашия корейски крем.

Сместа не бива да е рядка, нито много гъста, защото при единия вариант цветята ще се разливат, а при другия ще ви е трудно да работите с него. За себе си съм стигнала до следното заключение: кремът е готов, когато с лъжица като загреба от него и започна да го изсипвам, част от него пада, а останалата част се … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

  6 коментара to “Корейски крем за цветя”

  1. Здравейте, направих торта червено кадифе и стана страхотна ,но се провалих с украсата😔Бихте ли споделили как точно правите цветята с корейския крем за декорация?

  2. Здравейте! Благодаря за рецептата, цветята са чудесни! Бихте ли споделили как ги оформяте?

  3. Впечатлена съм, Рали!
    Благодаря за споделената рецепта!
    Непременно ще пробвам крема и ще споделя резултата!
    Поздрави!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)