февр. 202017
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
локумени сладки

Чудесните локумени сладки

Предлагам ви рецепта за лесни локумени сладки с мас.

Тези локумени сладки с мас се приготвят много бързо. От посочените продукти излизат немалко сладки и са добро решение, особено за почерпка на повече гости или да сложите в голяма кутия за домочадието.  Вкъщи всички харесват тези сладки и ги предпочитат пред купешките сладкиши. На тези, които нямат домашна мас искам да им кажа, че почти всички магазини вече предлагат и могат да си закупят.

Необходими продукти за локумени сладки:

2 кутии локум, 250 гр. свинска мас, 1 яйце, 2 прахчета ванилия, 100 гр. пудра захар, 450 гр. брашно.

Още за овалване на сладките- 150 гр. пудра захар и 1 прахче ванилия.

Приготвяне: пресявате брашното и правите кладенче в него. В кладенчето сложете маста, пудрата захар, 2 прахчета ванилия и яйцето. Замесете тесто. Тестото става меко, но нелепнещо. Дори да ви се стори твърде меко не добавяйте повече брашно.

Локумът нарежете на малки кубчета (всяко локумче се реже на четири). Късате от тестото късчета с големината на средно голям орех. Във всяко късче поставяте четвърт парченце локум, свивате и оформяте на топче. Подреждате оформените топчета на малко разстояние едно от друго в тава. Тавата не се намазнява. Може да сложите на дъното и лист хартия за печене като мен.

Сладките се пекат в предварително загряна фурна на 180 градуса на средната скара без вентилатор. Печете докато леко порозовеят. Внимавайте да не ги препечете. Докато локумените сладки се пекат, смесете пудрата захар за овалването им с пакетче ванилия. Добре е захарта да се… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

  One Response to “Лесни локумени сладки с мас”

  1. Така се пише рецепта. Подробно обяснено стъпка по стъпка. Благодаря ви.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)