Препоръчани

Идеален домашен маникюр

маникюр
Направи си сам маникюр

Перфектният маникюр изисква малко допълнителна подготовка и някои дребни хитрости за да се получат нещата по-лесно.

Сред основните правила за качествено лакиране е да започнете с полагането първо върху по-сръчната ви ръка. Ако сте десничарка, лакирайте за начало дясната си ръка. Съмнявате се в своята умелост с лявата? Тогава помолете някой да ви помогне за направата на прецизен маникюр.

Подготовката на нокътната плочка е основно значение за да се задържи лакът максимално добре и дълго. Освен почистване с лакочистител, може да използвате и памуче с обезмаслител или спирт за подготовка преди да нанесете основата.

Погрижете се добре за кожичките. Те може да не се изрязват, ако не са твърде стърчащи, но е хубаво да са избутани преди да започнете с лакирането. Не е фатално, ако не разполагате със специален омекотяващ продукт за кожички, добрата стара вода с малко сапун в нея върши същата работа.

За да е по-щадяща към ноктите вашата пила, то тя трябва да бъде от материал различен от метал. Сега се предлагат много и различни стъклени, гумирани, картонени пили за нокти. Хубаво е да имате няколко различни или такава с 4 покрития за да я използвате при различните манипулации.

Добра практика е за начало на лакирането като първи слой да използвате не просто безцветна база, а заздравяваща основа. Така може да сте сигурни, че нанасяте по-малки вреди на ноктите и даже помагате с полезни вещества.

Никой не обича „надърпан“ лак или други недостатъци върху новия маникюр.

Използвайте бързосъхнещи лакове или изсушителен продукт за лак, ако любимият ви цвят го няма в бързосъхнещ вариант. При липсата на тези екстри, трябва да си предвидите … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Погледнете също

Педикюр за самочувствие

Лятото настъпи, дойде времето за педикюр. Не бива да забравяме за краката си, които също …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *