Дек. 172015
 
 17.12.2015  За жената  Add comments

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
маникюр

Направи си сам маникюр

Перфектният маникюр изисква малко допълнителна подготовка и някои дребни хитрости за да се получат нещата по-лесно.

Сред основните правила за качествено лакиране е да започнете с полагането първо върху по-сръчната ви ръка. Ако сте десничарка, лакирайте за начало дясната си ръка. Съмнявате се в своята умелост с лявата? Тогава помолете някой да ви помогне за направата на прецизен маникюр.

Подготовката на нокътната плочка е основно значение за да се задържи лакът максимално добре и дълго. Освен почистване с лакочистител, може да използвате и памуче с обезмаслител или спирт за подготовка преди да нанесете основата.

Погрижете се добре за кожичките. Те може да не се изрязват, ако не са твърде стърчащи, но е хубаво да са избутани преди да започнете с лакирането. Не е фатално, ако не разполагате със специален омекотяващ продукт за кожички, добрата стара вода с малко сапун в нея върши същата работа.

За да е по-щадяща към ноктите вашата пила, то тя трябва да бъде от материал различен от метал. Сега се предлагат много и различни стъклени, гумирани, картонени пили за нокти. Хубаво е да имате няколко различни или такава с 4 покрития за да я използвате при различните манипулации.

Добра практика е за начало на лакирането като първи слой да използвате не просто безцветна база, а заздравяваща основа. Така може да сте сигурни, че нанасяте по-малки вреди на ноктите и даже помагате с полезни вещества.

Никой не обича „надърпан“ лак или други недостатъци върху новия маникюр.

Използвайте бързосъхнещи лакове или изсушителен продукт за лак, ако любимият ви цвят го няма в бързосъхнещ вариант. При липсата на тези екстри, трябва да си предвидите … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)