Велосипед – като акцент в двора

Направи си сам красива декорация от стар велосипед!

Ако искате да създадете един прекрасен акцент в двора си, и имате стар велосипед, който не използвате, помислете над тази възможност.

велосипед
красив стар велосипед

За целта трябва първо да намерите подходяща кошница, която да закрепите на предната част на този велосипед. След това трябва да боядисате вашият велосипед в цвят по избор, като белият цвят е универсален. Ако декорацията наоколо е в други тонове, може да го боядисате и в друг подобен цвят. За да бъде дълго време този велосипед красив и запазен е необходимо първо да се почисти изключително добре.

Първо го измийте добре с вода и течен препарат за съдове и след това с обезмаслител почистете местата около веригата и самата верига, защото иначе няма никакъв шанс боята да се задържи там. За предпочитане е да се използва акрилна боя и след това да се нанесе лак с UV защита, за да не се обели от слънцето.

Преди това трябва да се монтира и подходяща стойка на предният калник за закрепване на кошницата. Самата кошница може да се захване и за кормилото на вашия велосипед с цветарска тел, която е мека и тънка. По същият начин се лакира и кошницата, за да се запази от влагата и слънчевите лъчи.

От вътрешната страна на кошницата се поставя полиетиленова торба, в която се слага почвата за цветята. Добре е да се пробият няколко отвора на дъното, за да може излишната вода да се изтича и да се постави дренаж от дребни камъчета или парчета натрошена дървесина. След това трябва да определите и мястото, на което ще стои този красив акцент.

Ако акцентът ще бъде на слънчево място е добре да посеете лавандула. Лавандулата е светлолюбиво растение и иска много слънчево огряване. Когато израсте достатъчно образува изключително красива туфа и  аромата на цветовете и се разнася на десетки метри наоколо. Трябва естествено да се полива периодично, но преполиването не е желателно. Друго предимство на тази красива декорация е, че можете да променяте мястото където да стои по всяко време. Просто премествате вашият  велосипед…. и готово!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *