юли 192015
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
галет с праскови

Хрупкав галет с праскови

Вижте как да си приготвите вкусен галет с праскови.

Лятото дава възможност да се приготвят всякакви плодови десерти и вкусният галет с праскови е един от тях. Приготвянето му не е трудоемко, не отнема много време и е умерено сладък.

За да приготвите галет с праскови ще са ви необходими следните продукти:

110 гр. краве масло, 1 яйце, 1 супена лъжица захар и още 1 супена лъжица за поръсване, праскови, 1 прахче ванилия, 2 супени лъжици галета и 200-220 гр. брашно.
Начин на приготвяне: маслото трябва да е със стайна температура. Счупете яйцето и отделете белтъка от жълтъка. Оставете си приблизително половината на белтъка, но не повече, за намазване. Добавете към маслото 1 супена лъжица захар, жълтъка, прахчето ванилия и остатъка от белтъка. Разбийте с миксер до хомогенност. С ръка заметете тесто, като към маслената смес добавяте на няколко пъти брашното. Не месете дълго, просто с няколко движения прехвърляте сместа.

Не се притеснявайте, че не сте го омесили перфектно. Маслените теста от този род не търпят силно и интензивно измесване. Оставете в найлонов плик или увийте в стреч фолио тестото за вашия галет с праскови. Оставете за около 30-40 минути в хладилник да отлежи. Измийте прасковите и ги нарежете на резенчета. Прасковите трябва да са добре узрели, но не презрели. След като тестото се е охладило, вземете лист хартия за печене (ползвах тавата на фурната и хартията ми беше с размера на дъното и).

Разточете тестото върху хартията с дебелина около 3-4 мм. Вземете една чиния с диаметър 20 см. и притиснете в центъра на … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)