юни 262015
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
сироп от вишни

Ароматен сироп от вишни

Сироп от вишни – лесна рецепта.

Тази година направих и ароматен сироп от вишни. Макар, че вишната ни не е много голяма, тя се отрупа в плод. Рецептата за този сироп от вишни е изключително лесна и затова горещо ви я препоръчвам. Не съм опитвала дали ще се получи с други плодове, но ще пробвам и ще споделя.

Необходими продукти за сироп от вишни:

Вишни, листа от вишни 10 бр., захар, вода, лимонена киселина. Предполагам вече се чудите, защо не давам грамажи, сега ще разберете.

Приготвяне на сироп от вишни: според грамажа на вишните са определя водата, захарта и лимонената киселина. Ако имате килограм и половина вишни (примерно), то ще добавите литър и половина вода и ще ви трябват една и половина чаена лъжичка лимонена киселина и килограм и половина захар. Тоест съотношението е 1:1:1:1.

Измивате добре вишните и листата от вишни. Ако имат дръжки вишните, се отстраняват. Костилките не се чистят. Слагате в по-голяма тенджера вишните, листата и водата. Поставяте на котлона и включвате на най-високата степен. Щом заврат, температурата се намалява и се оставят 20 минути да къкрят. Отстраняват се от огъня и се оставят напълно да се охладят. Течността се прецежда и се измерва отново, тъй като при варенето част от нея се изпарява.

Колкото количество сок отмерите, толкова захар ще добавите. Слагате отново на котлона да заври, като от време на време разбърквате докато… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)