Свещник направен вкъщи

Направи си сам свещник!

Красив свещник за дома

Романтичният ефект от запалените свещи ще бъде много по- голям, ако използвате свещник направен от вас или специално за вас!

Това е един чудесен свещник, който може да си изработите вкъщи с евтини материали. Първо трябва да решите за колко свещи ще бъде вашият свещник. Може да го направите за 1, за три или за повече чаени свещи.

В зависимост от броя на свещите избирате един конусен пластмасов съд с подходящи размери и още един или няколко също конусни кутии с размер малко по- голям от диаметъра на свещта, която ще поставяте вътре. Съдовете за новият ви свещник трябва да бъдат с конусовидна форма за да могат да се изваждат лесно след втвърдяване на материала за отливане. За отливане на тялото може да използвате бетонов разтвор от цимент и пясък в съотношение 1:1 или гипс.

Преди да отлеете вашия свещник намажете стените на пластмасовите съдове с незалепващ разтвор, които може да бъде кофражно масло или пък да използвате специален спрей за лесно отделяне на формите.

Наливате разтвора в кофата на височина малко по- малка от желаната, защото при поставяне на формите за свещите ще се увеличи обема. Докато е още пластичен разтвора поставяте и формите за леглата на свещите като ги разполагате симетрично ако са няколко. След окончателното … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *