Препоръчани

Бижута в подходяща кутия

  Направи си сам уникална кутия за бижута!

За да са ви под ръка винаги вашите бижута, може да помолите съпруга си или някой ваш приятел да ви направи красива кутия за бижута, която да поставите в близост до огледалото в дома ви.

Ползата от подобна кутия за бижута е неоспорима, защото всяка дама поне веднъж в живота си се е чудила дали не загубила някое ценно бижу, а след това се оказва, че е пуснато на място, където никой не е очаквал да го намери там. Затова една такава кутия ще ви помогне изключително много да организирате вашите бижута и да ги намирате бързо винаги когато ви потрябват.

Това е една красива и функционална кутия за бижута, която може да се изработи в домашна обстановка с подръчни материали. Трябва ви една дъска с дължина  около 130 см и ширина 12 см, пирони, три красиви дръжки за вратички и 4 или 8 кукички за закачане.

Разкроявате дъската на отделни елементи както следва: 3 елемента по 30 см и 2 елемента по 16 см. Сглобявате ги по показания на снимката начин и след това заглаждате ръбовете със ситна шкурка. Ако желаете да остане естествения цвят на дървото само лакирате няколко пъти с акрилен лак, като изчаквате всеки предходен слой да изсъхне добре. Може и да боядисате вашата кутия за бижута в подходящ цвят, съобразен с интериора ви.

След като изсъхне добре,  монтирате на лицевата част декоративните дръжки, а отстрани слагате кукичките за закачане. Закрепете добре към стената с дюбели и винтове или с куки. Ако желаете над кутията може да поставите и неголямо огледало с подходяща рамка. Така вие ще имате едно красиво място за съхранение на бижутата и същевременно ще бъде и като акцент в интериора ви. А усещането, че тази полезна кутия за бижута е създадена специално за вас ще ви вдигне самочувствието и ще се чувствате поласкана!

Ако искате да разгледате още креативни идеи, кликнете ТУК!

красива кутия за бижута
бижута в красива кутия

Погледнете също

Подарък за жена – как да изберем

Как да изберем подходящ подарък за жена? Изборът на точният подарък за жена не е …

2 коментара

  1. Анонимен

    adorei esta ideia fiou muito charmosa,vou fazer um depois postarei

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *