авг. 032013
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!

Направи си сам алея в градината!

Красива и функционална алея в градината може да си направите като използвате този  полезен съветник- снимката.

Първо трябва да решите къде ще бъде тази красива алея и след това да подравните терена. Ще ви трябват и няколко цели дънера, които ще трябва да нарежете с моторен трион или друг някакъв инструмент на сравнително еднакви по дебелина шайби. За препоръчване е да използвате букови или дъбови дънери, защото чамовите и топола, липа бързо изгниват и няма да им се радвате за дълго. И един полезен съвет:

-Задължително преди да ги положите те трябва да са изсъхнали много добре и да ги лакирате с качествен лак за дърво поне 3-4 пъти. Първо трябва да направите добър дренаж, като насипете дебел слой филц или речни камъчета. Подравнявате пътеката като насипете едър пясък и нареждате отрязаните шайби произволно, като оставите известно разстояние между тях. След като ги наредите и ги подравните, фугите между тях ги запълнете с едър пясък или отново с дребни речни камъчета. Отстрани посейте цветя и храсти по избор, които ще ви радват погледа всеки път, като минавате покрай тях. Ако е необходимо лакирайте дървените повърхности на вашата пътека 1 или 2 пъти в годината, за да ги предпазите от влагата и да не изгният.

полезен

полезен

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)