дек. 022017
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
паниран заек

Вкусен паниран заек с гарнитура

Няма нищо сложно да приготвите паниран заек.

Следвайте рецептата ми и ще приготвите най-вкусния паниран заек 🙂 Имате ли заешко месо, не пропускайте възможността и панирайте част от месото му. Най-важната част от рецептата се крие не в панировката, а подготовката на месото.

Необходими продукти: заешко месо (може обезкостено или с кост), сол, черен пипер.

За панировката: 2 яйца (ако има нужда ще добавите още спрямо количеството месо), сол, брашно, черен пипер, галета олио.

Приготвяне на паниран заек:

Заешкото месо трябва да е разфасовано на средно големи парчета. Може да обезкостите заека, а може и да оставите някой части с костите. Месото трябва да се свари добре, но не и да се разпада. Затова сложете месото в тенджера и налейте толкова студена вода, че да се покрие. Добавете 1 чаена лъжичка сол и го сложете на котлона. Включете на максимална температура и щом водата заври, махнете пяната с помощта на лъжица, намалете температурата на минимум и сложете 5-6 зърна черен пипер. Оставете месото да се свари на тих огън до готовност.

Свареното месо извадете и го отцедете от бульона. Опитайте как е на сол, ако има нужда посолете малко, защото сол ще има и в панировката. Поръсете месото с малко прясно смлян черен пипер.

След това разбийте яйцата с вилица да еднородност. Сложете в съд 4-5 супени лъжци брашно и към него добавете голяма щипка сол. Разбъркайте добре. В друг съд сложете 7-8 лъжици галета. Загрейте достатъчно количество олио като за маслена баня. Оваляйте заешкото месо първо в брашно и изтупайте излишното. След това потопете в разбитите яйца и от там оваляйте в галетата.
След това слагайте панираното месо в загрятата мазнина и пържете на … (ПРОДЪЛЖАВА на страница 2)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)