юли 062017
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
компот от кайсии

Ароматен компот от кайсии

Време е да приготвите ароматният компот от кайсии.

Приготвянето на домашен компот от кайсии не изисква специални умения. Много хора омаловажават приготвянето на домашни компоти, а не трябва да е така. Всяка домашно приготвена консерва е много по-чиста и истинска от тези в магазина. Знаете какво слагате и спокойно можете да давате на децата си. В домашните компоти можете да контролирате захарта. Можете да ги приготвите точно по ваш вкус.

Аз например винаги слагам повече кайсии в компота, защото после мога да ползвам плодовете за сладкиши или да пасирам плодовете на нектар, както и да приготвя кисел.

Необходими продукти за домашен компот от кайсии:

Кайсии, захар, вода.

Още: буркани и капачки за тях (ползвам винаги буркани на винт, защото лесно се справям с тях).

Приготвяне: подбирайте плодовете в добра зрялост и без наранявания. Измийте кайсиите и ги разполовете по делителната бразда. Отстранете костилките, но не ги изхвърляйте, изсушете ги на слънце. Кайсиевите ядки са полезни заради съдържанието на витамин В17, важен в борбата срещу раковите клетки. Ядките са полезни и за редица други заболявания. Има доста статии написани на тази тема.

Напълнете бурканите с разполовени кайсии докъдето желаете (аз пълня 3/4 от вместимостта на буркана, като ги подреждам, за да съберат повече плодове).

Добавете захар според предпочитанията си (аз слагам по 2 равни супени лъжици, но моята майка слага по 5 супени лъжици). Налейте студена вода до гърлото на буркана и затворете с капачката.

Сложете бурканите в голяма тенджера, като на дъното на тенджерата сложите кърпа. Тя е като изолатор и предпазва стъклото от счупване.
Налейте вода да покрие капачките на бурканите 3-4 см. Сложете … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)