Шишчета с месо и зеленчуци на скара

Шишчета с месо и зеленчуци

Често приготвям такива шишчета със зеленчуци.

За такива шишчета с месо и зеленчуци няма сезон, защото целогодишно могат да се купят пресни зеленчуци. Подборът на месо и зеленчуци може да е по ваш вкус. В рецептата ще посоча продуктите, с които са направени моите шишчета, а вие може да промените според вашия вкус, в случай че нещо не ви допада.

Необходимите продукти за шишчета: свинска плешка, тиквички, чушки, сол, прясно смлян черен пипер.

Допълнително като гарнитура към шишчетата изпичам: чери домети, праскови, царевица, зелени тиквички, люти чушки.

Приготвяне на шишчета с месо и зеленчуци:

Месото за шишчетата и зеленчуците се нарязват на еднакви по големина парченца (винаги ги режа с големината на една хапка).

Нанизвате на шишчетата от всички продукти като ги редувате. Овкусявате със сол и черен пипер непосредствено преди да ги сложите на скарата. Скарата трябва да е много добре загрята предварително.

Шишчета с месо

За да бъде месото крехко обръщайте често шишчетата. Така ще се изпекат равномерно продуктите от всички страни. Не случайно по-горе писах, че месото и зеленчуците трябва да са еднакви по големина. Така изпичането на скарата става равномерно.

В случай, че решите да направите такава гарнитура като моята: нарежете тиквички, чери доматите, праскови и царевица на шайби. Поръсете ги обилно с зехтин или олио. Посолете тиквичките и доматчетата. Прасковите и царевицата не овкусявайте.

Сложете да се запекат на скарата. След изпичане царевицата може да намажете с малко краве масло и тогава да посолите. Сервирайте вашите шишчета с месо и зеленчуци като към всяка порция добавите и гарнитура.

Може да прочетете тази изпробвана рецепта за приготвяне на вкусни пилешки шишчета на скара като кликнете тук: https://hitrinibg.com/pileshki-shishcheta-na-skara/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *