сеп. 172016
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
рецепта за приготвяне на пържен дроб

рецепта за приготвянето на пържен дроб

Това е моята рецепта за пържен свински дроб с лук.

Повечето кулинари имат своя рецепта за приготвянето на пържен дроб. Аз също имам и ще я споделя с вас. Много е важно да не прекалявате с топлинната обработка на свинския дроб, защото може да стане твърд и неприятен за консумиране.

Гаранция за вкусен и крехък пържен дроб е кисненето за няколко часа в прясно мляко (около 2 часа). А ако го печете на скара се кисне в олио за същото време.

Необходими продукти за пържен свински дроб: около 500 гр. свински дроб, 200 гр. лук, олио, сол, брашно, 250-300 мл. прясно мляко, пресен магданоз.

Приготвяне: измийте дробът и го подсушете. Нарежете го на приблизително еднакви по големина парчета. Сложете дробът в купа и налейте прясното мляко. Оставете го в хладилника за 2 часа.

След 2 часа извадете дробът и го подсушете. Нарежете лука на едри полумесци и го посолете добре. Опитайте го. Трябва да е една идея по-солен, от вашия вкус. Това се прави, защото дробът не се овкусява със сол предварително. Солта втвърдява черния дроб, когато се сложи преди топлинната обработка.

Спазвайте точно тази рецепта!

Загрейте около 200 мл. олио в подходящ съд. Оваляйте в брашно всяко парче дроб и го сложете да се пържи. Пържете на умерена температура като обръщате дробът да се изпържи от всички страни. Внимавайте да не го препържите. Щом придобие приятен златист загар от всички стани изваждате от мазнината.

рецепта за пържен дроб img_51411

Лукът се слага в тенджерка. Изпърженият дроб се слага при лука и се захлупва с капака на тенджерата. Щом сложите и последното парченце изпържен дроб в тенджерката затваряте с капака и хубаво раздрусвате тенджерата като придържате капака. Друсате така около 1 минута след което … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

  2 коментара to “Рецепта за вкусен пържен дроб”

  1. Рецептата е чудесна дробът стана много вкусен.Поздравявам те за тази хубава рецепта.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)