Печени чушки за зимата – белени

печени чушки
печени чушки за зимата

Ето, че настъпи времето, в което да приготвим печени чушки за зимата.

За тези, които правят зимнина, моята рецепта за печени чушки за зимата ще е от полза. От години затварям по този начин печени чушки в буркани и досега нямам нито един буркан с бомбаж.

Знам, че може да ги замразя в камерата или фризера, но там няма място за всичко. 🙂 А и ако децата са ви настрани от вас като нашите, няма как да пратите замразени печени чушки. Бурканите са удачен вариант.

Ето какво ще ви трябва за приготвянето на печените чушки за зимата:

Месести прави чушки подходящи за печене, сол, аспирин, буркани, капачки (ползвам буркани от 800 мл с капачки на винт).

Приготвяне: чушките се изтърбушват. Отстраняват се семенниците и се измиват. Може да изпечете вашите чушки на барбекю, ламарина върху огън или скара.

По време на печене се обръщат да се изпекат от всички страни (моите ги пека на скара или на ламарина). Изпечените чушки се слагат горещи в тенджера и се захлупват с капак да се задушават.

Когато приключите с изпичането на всички чушки, оставяте ги за около 30 минути да се охладят, като капака остава на тенджерата.

Някой хора не белят чушките и ги затварят така с люспите (аз ги предпочитам белени). След около 30 минути когато чушките са поизстинали ги обелете.

За всеки буркан счукайте на прах 1 аспирин и смесете с 1 равна чаена лъжичка сол. Слагате няколко чушки в буркана и поръсвате от солта с аспирина.

Пълните буркана до горе с чушки и затваряте с капачката. Бурканите се слагат в голяма тенджера на дъното на която предварително сложете кърпа (кърпата предпазва от евентуално спукване на стъклото). Наливате … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *