Препоръчани

Печено пиле на сол

пиле на сол
Печено пиле на сол

Рецепта за печено пиле на сол.

Днес е ред на вкусното пиле на сол. Простичка рецепта, нищо завъртяно, но много вкусно. Няма суетене и въртене около печката 🙂

Необходими продукти: 1 пиле (за предпочитане между 1.5 -1.8 кг), 2 кг морска сол на кристали (задължително морска), червен пипер, краве масло, сухо чили, прясно смлян черен пипер (може да сложите подправки по ваш вкус, но в тях не бива да има сол)

Още: голяма тава и хартия за печене.

Приготвяне на печеното пиле върху сол:

Прегледайте пилето и изчистете пропуснатата перушина. Измийте го, след което го подсушете много добре с кърпа (това се прави за да не овлажни с вода солта).

Разрежете го през средата на бялото месо и го разтворете. Подсушете и отвътре. Натрийте го с масло и сухите подправки навсякъде.

В тавата сложете голям лист хартия за печене. Краищата на хартията е добре да излизат извън тавата. Изсипете толкова морска сол, че да се образува слой с около 2 см дебелина.

Сложете върху солта пилето и сложете да се пече във фурната. Фурната трябва да е предварително загрята на 200 градуса. Тавата с пилето се слага на втората скара и се пече около един час и двадесет минути. Пилето трябва да придобие хубав златисто-кафяв загар.

По време на печенето пилешкото месо поема от солта върху която е положено и се овкусява точно колкото трябва. Затова в подправките не бива да има сол, защото месото ще стане прекалено солено. Готовото изпечено… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

Погледнете също

тиквички във фурната

Тиквички на фурна

Приготвяйки тиквички на фурна няма да се въртите около тигана и ще имате време да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *