окт. 252016
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
пиле на сол

Печено пиле на сол

Рецепта за печено пиле на сол.

Днес е ред на вкусното пиле на сол. Простичка рецепта, нищо завъртяно, но много вкусно. Няма суетене и въртене около печката 🙂

Необходими продукти: 1 пиле (за предпочитане между 1.500-1.800 кг.), 2 кг. морска сол (задължително морска), червен пипер, краве масло, сухо чили, прясно смлян черен пипер (може да сложите подправки по ваш вкус, но в тях не бива да има сол)

Още: голяма тава и хартия за печене.

Приготвяне на печено пиле на сол:

Прегледайте пилето и изчистете пропуснатата перушина. Измийте го, след което го подсушете много добре с кърпа (това се прави за да не овлажни с вода солта). Разрежете го през средата на бялото месо и го разтворете. Подсушете и отвътре. Натрийте го с масло и сухите подправки навсякъде.

В тавата сложете голям лист хартия за печене. Краищата на хартията е добре да излизат извън тавата. Изсипете толкова морска сол, че да се образува слой с около 2 см. дебелина. Сложете върху солта пилето и сложете да се пече във фурната. Фурната трябва да е предварително загрята на 200 градуса. Тавата с пилето се слага на втората скара и се пече около един час и двадесет минути. Пилето трябва да придобие хубав златисто-кафяв загар.

По време на печенето пилешкото месо поема от солта върху която е положено и се овкусява точно колкото трябва. Затова в подправките не бива да има сол, защото месото ще стане прекалено солено. Готовото изпечено… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

  One Response to “Печено пиле на сол”

  1. […]  Може би много хора ще се изненадат, но […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)