Бисквитена торта с банани

Домашни хитрини!

бисквитена торта
Бисквитена торта с банани

Класическа бисквитена торта, която харесват изключително много хора по целия свят.

Тази рецепта за бисквитена торта е лесна за изпълнение и същевременно е изключително вкусна. Може да се импровизира и да се направи бисквитена торта с различни видове крем, може да се прибавят различни аромати, може да се направи с много видове плодове, но основната съставка винаги са бисквитите. Тук ви представям бисквитена торта с банани, като бананите може да ги замените с друг плод като ананас, пъпеш или тънки резени круши, в зависимост от сезона.

продуктите за бисквитена торта

Опитвали ли сте бисквитена торта с банани?

Тя е лека, ароматна и много вкусна. Ето какво ще ви трябва за нея: 400 грама бисквити, 1.2 л. прясно мляко, 200 гр захар, 6 супени лъжици брашно, 50 грама краве масло, 2 банана, 1 ванилия, филирани бадеми. Начин на приготвяне:

подреждане на банани в бисквитена торта

Отделете 200 мл. от прясното мляко. От останалото мляко направете млечен крем, като в една част от студеното мляко разтворете брашното, а другата заварете на котлона заедно със захарта. Щом млякото заври, добавете млечната смес с брашното и бъркайте непрекъснато до образуването на първите мехури. Към готовия крем добавете кравето масло и разбъркайте до усвояването му. След като леко се охлади крема , започнете сглобяването на вашата бисквитена торта.

Всяка бисквита потапяйте в отделеното по-рано прясно мляко и я подреждайте в тавата или подноса.  След като подредите първия ред бисквити намажете с част от крема. Нарежете банана на … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

4 Коментари

  1. Аз също бих помолила за рецепти с лимец и стевия. Благодаря

  2. петя тодорова

    Харесвам сайта и всички вкусотийки, но моля прибaвете при възможност и рецепти със заместители на захартa и бялото брaшно. Нямаме никакъв избор, а не можем да използвaме по здрaвословни причини ,освен от предлаганите храни в диетичните магазини с опасни подслaдители. Молбатa ми е за рецепти със стевия и ръжено брaшно ( лимец ). Предварително Ви благодаря!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *